Hoe krijg ik meer bezoekers naar mijn website?
Een vraag die veel aan mij wordt gesteld door zowel bestaande als nieuwe klanten.

Als eerste wat ik dan doe is de website of webshop goed analyseren op het gebied van navigatie, uiterlijk en vindbaarheid op internet. En met vindbaarheid bedoel ik hoe wordt jou website gevonden op bepaalde zoekwoorden in bestaande zoekmachines zoals Google of Yahoo.
Een belangrijke oorzaak dat een website maar weinig bezoekers trekt is dat de website te weinig tekst en afbeeldingen heeft. De vuistregel: hoe meer pagina’s hoe meer bezoekers. Want hoe meer pagina’s er gevonden worden door de verschillende zoekmachines zoals Bing of Google, hoe meer kans er is dat een van jouw pagina’s terugkomt in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht en dus dat je er een extra bezoeker bij krijgt.

Concrete tip: meer pagina’s toevoegen en deze koppelen aan de belangrijke zoekwoorden waarop je wilt worden gevonden op internet.
Behandel hierbij zoveel mogelijk onderwerpen en schrijf zoveel mogelijk artikelen. Het kost wat tijd maar het levert je op lange termijn een constante stroom bezoekers vanuit de zoekmachines.
Belangrijk voor een goede landingspagina:

  • het doel van de pagina
  • juiste inhoud van tekst en afbeeldingen
  • het ontwerp moet niet afwijken van je huidige website (wek vertrouwen bij de bezoeker)
  • gebruik geen ingewikkelde technieken
  • gebruik eventueel een “Call-to-action” button of een reactieformulier onderaan de pagina