Vanaf vandaag plaatst Google desktopsites een stuk lager in de mobiele zoekresultaten. Websites die mobiel vriendelijk zijn scoren nu hoger in de zoekresultaten.
Deze aanpassing in het zoekalgoritme werd door Google al in december 2014 aangekondigd en wordt vandaag 21 april 2015 wereldwijd uitgerold. Deze verandering zal een grote impact hebben op de zoekresultaten op smartphones en op het verkeer naar websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel. De zoekresultaten op pc’s en tablets blijven onveranderd.

De wijziging heeft bovendien alleen impact op de tien getoonde linkjes in de mobiele zoekresultaten. Lokale resultaten, video’s en nieuws kunnen nog steeds doorverwijzen naar desktopsites.
Google toont al langer naast zoekresultaten op smartphones of de website ‘geschikt voor mobiel’ is, maar nam dit keurmerk niet mee in de positionering van de resultaten.

Google heeft zelfs een pagina voor ontwikkelaars in het leven geroepen om hun websites te optimaliseren met onder meer een uitleg hoe pagina’s mobielvriendelijk gemaakt kunnen worden.
Tevens is er een pagina in het leven geroepen om te controleren of websites voldoen aan de eisen van Google.

 

RVL webdesignstudio kan je helpen met het optimaliseren van je huidige website naar een mobiel vriendelijke website. Nieuwe websites maken wij standaard al ‘responsive’ en dus mobiel vriendelijk.
Geintereseerd geraakt? Neem vrijblijvend contact met ons op!