Op 11 november 2015 heeft RVL webdesignstudio succesvol de training “Yoast Basic SEO” gevolgd. Wij zijn nu officieel ‘Basic SEO’ gecertificeerd!
De training omvatte 5 modules met betrekking tot de basiskennis van SEO: Algemene basiskennis, Zoekwoorden onderzoek en Sitenavigatie, Technische SEO kennis, SEO copywriting en Gebruiksvriendelijkheid & Conversie.

Bij de algemene basiskennis werd er dieper ingegaan op de werking van Google. Hoe werkt het algoritme van Google en hoe werkt linkbuilding. Verder werd het concept ‘Holistic SEO’ uitgelegd.
In de module Zoekwoorden onderzoek en Sitenavigatie werd de kennis getest op het gebied van zoekwoordenanalyse en hoe je aan de hand van deze analyse het beste je website structuur kan opzetten via een piramide model.
In de module Technische SEO werd de kennis getest van vindbaarheid, website snelheid en hoe een ‘Spider’ je website kan inlezen. Bij SEO Copywriting werd de kennis getest van hoe je succesvol webteksten kan schrijven en deze er toe kunnen lijden tot een hogere conversie.
De laatste module Gebruiksvriendelijkheid en Conversie liet de verbanden zien tussen het ontwerp van je website (Userinterface), de gebruiksvriendelijkheid en conversie.

Daarnaast hebben wij nog met succes de aanvullende¬†training “SEO voor Worpress” gevolgd. Dit was met name een technische training op het gebied van optimalisatie van je WordPress website.
De training omvatte o.a. Titles & Metas, Social Media instellingen, XML Sitemaps, Zoekmachine optimalisatie en Redirects instellen.

RVL webdesignstudio heeft succesvol de Yoast Basic SEO training gevolgd!