Volgens een onderzoek van het MKB Online Monitor, halfjaarlijks uitgevoerd door TNS NIPO, onder ruim 1000 ondernemers in het MKB, blijkt dat een kwart van de bedrijven een website heeft die ouder is dan 4 jaar. MKB bedrijven missen op deze manier kansen in het vinden van nieuwe klanten doordat de website verouderd is en onvoldoende scoort op vindbaarheid.
Verder blijkt dat zelf 28% helemaal geen bedrijfswebsite heeft. Ook blijkt dat 51% de bouw van hun website wil uitbesteden, 19% van de ondernemers de website zelf gaat bouwen en 30% de bouw bij familie, vrienden of kennissen neerlegt. De gemiddelde prijs die een MKB’er betaalt voor een nieuwe website is €1.982,- en de maandelijkse kosten voor onderhoud, hosting en overige diensten bedragen ongeveer €40,- per maand.
Genoeg redenen voor rvl webdesignstudio om hierop in te spelen, want een succesvolle website kan ook voor minder! Wij bieden een basis website aan voor bedrijven al vanaf 299,- die makkelijk te onderhouden is en goed vindbaar is op internet. En natuurlijk ook goed te bekijken op een mobiel apparaat.

Maar u kunt als ondernemer ook zelf al een aantal zaken regelen om uw website een nieuwe ‘boost’ te geven.
Hieronder een 5-tal tips om de turbo aan te zetten van uw website die nieuwe klanten oplevert:

 1. Maak landingspagina’s
  Naast uw algemene webpagina’s is het ook verstandig om zogenaamde landingspagina’s aan te maken. Dit zijn specifieke pagina’s voor een doelgroep of een bepaald product / dienst. Speciale pagina’s voor speciale klanten leveren concrete resultaten.
 2. Lokaal vindbaar
  Zit u niet te wachten op klanten uit Noord-Nederland of Limburg? Dan is lokaal vindbaar maken iets voor u!
  Voeg daarvoor uw vestigingsplaats aan uw paginatitel en keywords toe. Dit deden we zelf voor ons zoek “webdesign Ede” en binnen een aantal weken stonden we op de eerste pagina van Google.
 3. Adverteer gericht.
  De jaarlijkse kosten voor het lokaal adverteren in bijvoorbeeld een weekkrant zijn hoog en het rendement valt vaak tegen.
  Ons advies? Investeer in uw eigen website en in een dagelijkse AdWords campagne. Dat levert gegarandeerd meer bezoekers op en inzicht in uw vindbaarheid.
 4. Uw website sneller en vindbaarder.
  Omdat zoekmachines als Google snelheid ook belangrijk vinden, is het belangrijk om de HTML code van uw website af en toe eens onder de loep te nemen. Het beïnvloed namelijk de prestaties van uw website en uw vindbaarheid op internet. Laat daarom af en toe een een APK keuring uitvoeren door een expert.
 5. Op alle schermen zichtbaar.
  Er zijn al ruim 8 miljoen smartphone gebruikers in Nederland. Iets om rekening mee te houden!
  Responsive webdesign past het design en zelfs de inhoud van uw webpagina´s automatisch aan het mobiele scherm aan. Het geeft bezoekers optimaal gebruikersgemak en content on demand. Wilt u uw website klantvriendelijker maken? Dan is responsive webdesign zeker de moeite waard.